tisdag 1 maj 2018

0 2017 summerad, och nu är solproduktionen för året igång på riktigt!

Nu har snön smält undan och bloggen får sig en lite översyn vad gäller rapportering av solproduktionen. 2017 var ett bra energi-år för vår del. Dels så blev året det näst bästa vad gäller solproduktion, och dels så var förbrukningen lägre under 2017 än vad det brukar.

Kombinerat så innebär det att vi klockade in 2017 med ett energiunderskott på ynka 60 kWh, med 8598 kWh producerad energi och 8658 kWh konsumerad energi. Vi är fortfarande väldigt nöjda med vår solcellsinstallation och hoppas så förbli även framåt.

Starten på 2018 har varit lite sämre än vanligt, framförallt har vi gjort av med mycket mer energi än tidigare år. Detta har berott på den kalla starten av året, något som inte har kompenserats av fler soltimmar. Då snön låg kvar under både januari och februari så var det väldigt fattigt på kWh, februari gav exempelvis endast 42 kWh, vilket är ungefär en fjärdedel av vad februari brukar ge oss.

Vad gäller återbetalningen på anläggningen så ser det väldigt bra ut. Tack vare det låga inköpspriset vi fick så kommer anläggningen med största sannolikt ha betalat av sig komplett under nästa år. Detta efter cirka 7 år, något som får anses väldigt bra.

Är du också på jakt efter ett bra pris på din solcellsanläggning, kika då gärna på min prisjämförelsesida för solceller - www.solcellspriser.se





0 kommentarer:

Skicka en kommentar