söndag 18 december 2016

0 Produktion augusti till november 2016

Nu är det äntligen dags för en uppdatering av solelproduktionen! Det var ett tag sedan sist, men även om jag själv har varit dålig på att uppdatera bloggen så fortsätter solcellsanläggningen att ticka in soltimmar varje dag.

Eller varje dag kanske är att överdriva just för tillfället, snö på solcellerna och en sol som knappt når över horisonten ger inte särskilt många kWh under de bistra vintermånaderna.

Men hösten var ok, tillräckligt bra för att peta upp 2016 till att bli det nästa bäst året än så länge. Med halva december kvar av året så räknar vi inte med många fler kWh i år, men de 8580 kWh vi nu har fått in är klart över medel.

Produktionen

Augusti gav 1050 kWh, vilket är cirka 20% sämre än snittet. Riktigt regnigt och trist väder i början av månaden gjorde att produktionen blev förhållandevis låg. Innan augusti så såg det ut som att det skulle bli rekord för hela 2016.

September gav 777 kWh. Det var en fin sensommarmånad och det dåliga vädret i augusti glömdes snabbt bort när soltimmarna flödade in.

I oktober rullade grådaskvädret återigen in över vår del av landet. Produktionen stannade på 272 kWh, vilket är i det lägre spannet jämfört med tidigare år.

November gav ynkliga 47 kWh, lägre än snittet men då november aldrig ger särskilt mycket så spelar det inte så stor roll på det totala resultatet för året.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar