tisdag 10 juni 2014

1 Plusenergihus! Samt produktionsrekord

Idag har två rekord slagits. Dels så har dagsproduktionen slagit rekord med en notering på 71 kWh på en och samma dag. Men framförallt så har nu den rullande årsförbrukningen för första gången trillat ner under 0 kWh. Med dagens produktion inräknat så har vi en årsförbrukning på -35 kWh. Om juni fortsätter lika bra som inledningen så kommer vi att närma oss -1000 kWh. Det är såklart jätteroligt men samtidigt så aktualiseras problemet med att man inte får producera mer el än man gör av med.

Under tiden vi njuter av solen så får vi nog nu ta reda på hur detta ska hanteras, helst vill vi ju inte slösa bort energin bara för att reglerna är dåligt utformade. Tyvärr ser ju inte de kommande reglerna ut att vara bättre på den här punkten, men vem vet hur reglerna kommer att se ut efter höstens val?

Det hade ju varit någorlunda ok om man kunde skänka bort överskottet, men det är faktiskt så att all eventuell överproduktion istället kommer att kosta oss pengar. Var ligger rimligheten i detta?

1 kommentarer:

  1. Då återstår att köra datorn för att göra bitcoin eller göra något gott och satsa på Climateprediction.net för att förutse klimatförändringar.

    SvaraRadera