lördag 31 maj 2014

0 Produktion i maj 2014

Maj månad var förra årets bästa månad för solelproduktionen, rent av bästa månaden någonsin sedan driftsättningen. Totalt registrerades då 1512 kWh vilket var cirka 10% mer än prognosen. Juni borde vara snäppet bättre, men ett kortare driftstopp gjorde att juni inte nådde riktigt ända fram.

I år började dock maj riktigt uselt i våra trakter. Den molniga och regniga inledningen av maj gjorde att vi såg ut att knappt nå mars resultat. Men som tur var så repade sig vädret rejält och avslutningen är svår att klaga på (även om festivalbesökarna på This is Hultsfred och Stockholm Fields säkert tycker annorlunda).

Maj gav totalt 1351 kWh, knappt 8 kWh under prognosen men ändå helt ok. Resultatet innebär att 2014 än så länge har ett 3324 kWh, vilket också råkar vara 8 kWh lägre än prognosen. I år verkar simuleringsprogrammet ge ett resultat som verkligen liknar det vi ser i verkligheten.

Vår rullande årsförbrukning ökar något, från 18 kWh till 255 kWh, det var inte bara dåligt med soltimmar, det var även så pass kallt att värmepumpen fått arbeta mer i år.

Senaste elräknignen var på -500:-, nästa blir ännu trevligare!
Har vi tur med vädret slår vi nog rekordet nästa månad :)
Produktionen ligger i linje med prognosen.
Rullande årsförbrukningen ligger nära 0 kWh, vilket innebär att anläggningen är lagom dimensionerad.


Något högre förbrukning än förra året, men 664 kWh överproduktion blev det i maj.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar