torsdag 1 maj 2014

1 Produktion i april 2014

April månad är nu summerad och det blev ett trevligt slutresultat. Det har varit mycket fint aprilväder ute hos oss och solen har inte bara visat sig väldigt ofta, den har även lyckats pricka in de bästa dagarna under helgerna som varit.

Under april månad producerade anläggningen 1202 kWh. Detta är 86 kWh mer än förra årets april, och hela 237 kWh mer än vad prognosen visar. Som tidigare konstaterat så är prognosen i underkant på under årets ljusare månader. Det är dock lite intressant att notera att från första februari fram till den sista april så har faktiskt årets utfall blivit exakt på kWh som prognosticerat, dvs 1973 kWh. 

Samtidigt som produktionen varit hög så har även energiförbrukningen i hushållet varit relativt lågt. Detta innebär att vårat rullande nettobehov av köpt el nu ligger på 18 kWh. Vi är alltså väldigt nära att ha ett plusenergihus (bortsett från vår spiskassett där vi eldar cirka 4-5 kubikmeter ved över året).

Visserligen skiner solen precis i detta nu, men maj månad började lite oväntat med ett snöoväder. Vi får hoppas att månaden skärper till sig!
Betydligt högre produktion än prognos

18 kWh i nettoförbrukning

April blir liksom förra året första månaden med med mer produktion än konsumtion


1 kommentarer:

  1. Här finns produktionsdata för andra anläggningar:

    http://solcellforum.18852.x6.nabble.com/Solportaler-med-driftdata-for-solcellsanlaggningar-td5002706.html

    SvaraRadera