söndag 9 juli 2017

0 Produktion i juni 2017

Ljuva sommarn är här!

Med en produktion på totalt 1492 kWh under juni så har nu första halvåret av 2017 slagit produktionsrekord. Under tidigare rekordåret (2016) så producerade anläggningen 4868 kWh under de första sex månaderna på året, medan klockade in på hela 4908 kWh. Då vi inte har lagt en enda timma på att hålla rent solpanelerna genom åren så är det extra kul att vi fortfarande kan se produktionsrekord. Om utfästelsen på att panelerna har 80% effektivitet efter 25 år är en linjär funktion så skulle vi i dag ha cirka 5% degradering av solpanelerna, men så verkar inte vara fallet!

Det är ju ingen hemlighet att majoriteten av solproduktionen sker på sommaren, och att det största elbehovet sker på vintern. Vi har rapporterat siffror genom åren som tydligt visar detta samband, men nedan följer en tydlig bild från Vattenfalls mätare. Det man ser nedan visar hur mycket energi som passerar mätaren, den solenergi vi använder direkt syns därmed inte i graferna.

Såld el 2016


Köpt el 2016

Solcellspriser.se

För den som inte har besökt vårat nya projekt www.solcellspriser.se så rekommenderas ett besök snarast :) Sidan har blivit mycket populär med stadigt ökande intresse från miljövänner som vill hitta bästa pris på sin solcellsinvestering.

Just nu jobbar vi med en uppdatering som förhoppningsvis kommer uppskattas av ännu flera, såväl köpare som säljare av solrelaterade produkter. Information om uppdateringen kommer givetvis att dyka upp här på bloggen när det är dags!

Tills dess önskar vi er en mycket trevlig sommar!
mvh
Solkalkyl


0 kommentarer:

Skicka en kommentar