lördag 1 mars 2014

0 Produktion i Februari 2014

Det har inte hänt så mycket här på bloggen ett tag, men nu har  jag framöver mer tid till fler inlägg. Jag börjar med månadens uppdatering vad gäller solelproduktion. Januari var ju riktigt solfattigt och gav ett riktigt lågt resultat, men visst har det sett ljusare ut under februari?

Jodå, i februari har vår anläggning producerat 129 kWh, vilket är nästan dubbelt så mycket som i februari förra året. Anledningen är solklar, det har varit väldigt lite snö som täckt taket i år. Visserligen är det knappt hälften av vad prognosen visat, men det har jag konstaterat tidigare att prognosen på vintermånaderna visar för högt och på sommarmånaderna för lågt.

Samtidigt som produktionen har ökat så har även elförbrukningen i vårat hus varit rekordlågt. Kombinationen gör att vi nu är nere på en årsförbrukning på 404 kWh. Det är både glädjande och lite oroväckande. Med dagens konstiga regler vad gäller mikroproduktion så gäller det att se till att man per kalenderår inte producerar mer el än man själv gör av med. Skulle detta ändå ske, ja då blir man "bestraffad" och får betala extraavgifter då man plötligt räknas som nettoproducent.

Incitamentet för oss att minska vår elförbrukning har därför minskat drastiskt och det känns inte riktigt ok. Som det ser ut nu så kommer vi snart att trilla över den här gränsen vilket, hur dumt den än låter, i värsta fall leder till att vi måste slösa bort mängder med el under årets sista månad för att slippa straffavgiften.
Februari ger inte stor del av årsproduktionen

Årsförbrukningen fortsätter att sjunka. Snart är den nere under 0 kWh/år.


Februari 2014 har varit mycket milt, vilket syns på den rekordlåga förbrukningen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar